365 dagar - ett år!

Idag är det 30 april och precis ett år sedan jag skaffade blogg. 30 april 2007 klockan 16.47, så skrev jag mitt allra första blogginlägg. Dock så kunde jag inte skriva ettårs inlägget på samma tid, eftersom jag glömde bort den. Men ni får nöja er med ett inlägg som är tio minuter sent.

Det var nyheten som ni igår läste att ni skulle få veta idag. Inte världens största nyhet men att se förväntningarna var galet kul ;> humor á la juliamånsson, of course!

puss på bloggen ;-*


'cause the truth is..

Jag tänker väldigt mycket nuförtiden också, på väldigt många saker och personer. Saker som jag egentligen inte bör tänka på och personer som jag egentligen absolut inte bör tänka på, men jag tänker på det och på dig i alla fall.


klockan 20.19 nyheterna.

Jag kom på att det finns faktisk en nyhet, men den får ni icke veta förrän imorn :) puss på er!

julia månssons humor! :)

emma var för ovanlighetens skull (naaat!) lite små irriterad på mig.
"julia, jag ska döda dig. jag ska göra dig till en sten i ditt nästa liv."
HAHAHAHAHAHA!

värsta hotet liksom O,o
fett schyrre som ger mig ett nästa liv i alla fall, så mycket kan hon nog inte hata mig ^^,

klockan 19.53 nyheterna och johannahjorth.

Nyheter med juliamånsson är inställt pga att dom enda nyheterna som ploppar upp är att det är valborg imorn och det kommer ändå alla andra att skriva i sin blogg så det är ingen idé att ödsla hjärnceller för juliamånsson att skriva det och det är absolut ingen idé att ödsla hjärnceller för er på att läsa det heller. (Fast egentligen finns det nog mer nyheter, saken är den att juliamånsson inte ids formulera ur sig dom.)

Stycket ägnat åt johannahjorth herself, the one and only johannahjorth.


julia månssons humor! :)

people från klassen skulle spela upp en teater och satt och visade upp alla saker som dom skulle ha med. emma tar då fram en GUDOMLIGT FUL GLANSIG SKJORTA som hon hade haft som liten, skämmigt >,<, och säger till linnea som ska ha på sig den i teatern; "ta på dig den här så alla får se hur ful du är." HAHAHAHAHA! xD

jag och emma har race med stolarna i klassrummet, vi råkar då krocka med sandra. förlåt oss för det!
emma: jag råkade sparka dig på smalbenet.
sandra: jag tog dig på bröstet.
julia: HAHAHAHAHA!

fortfarande teater förberedelser här och nu så sitter vi och provar ett x antal peruker som sandra har med sig. emma tar på sig en svart snövit liknande peruk som gör att hon ser ut som en hora. hon slänger iväg ett sms till nathalie, hennes vän, och ber henne komma så skulle hon få se hur kul hon såg ut med peruken på. nathalie svarar då: "haha tror jag säkert. skrattar åt dig även utan peruk ditt fula fanskap." HAHAHAHAHAHA! så jävla klockrent xD emma blev fett ägd ;>
 


julia månssons humor! :)

Aftonbladet.se fan och sadist som jag är så hittade jag en artikel som fick mig att verkligen asgarva.

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article2322845.ab

Det är ju fett hemskt och det tycker jag verkligen, men ni måste erkänna att det är fett komiskt och idiotiskt gjort också! Jag menar, fattar man inte att om man drar iväg med tusen stora, heliumfyllda ballonger så kan det bara inte gå annat än dåligt för den stackars prästen. Snyggt rekord där gubbelilla! ;>


Mitt favoritställe på hela jorden.

Jag har ett favoritställe på jorden (inte för att jag besökt hela jävla jorden men who cares?!). På mitt favoritställe så känner jag mig så otroligt juliamånsson aktig att ord kan verkligen inte beskriva det och precis som dom säger i filmer; "jag har besökt den här platsen ända sedan jag var barn."

Om jag är ledsen så vill jag dit, om jag är glad så vill  jag dit. Om jag som tonåring lyckas komma över ett av dessa tusentals tonårsproblem som verkligen slår ner på en så vill jag till mitt favoritställe direkt, för så fort jag sätter min fot utanför bilen och tar in första andetaget av luften från mitt favoriställe på jorden så känns allting mycket lättare. Känslan att jag kommer klara av tonårsproblemet fyller hela mig, från topp till tå. Om jag som tonåring lyckas komma över en av dessa tusentals tonårsglädjestunder som verkligen bygger upp en till max så vill jag till mitt favoritställe direkt, för så fort jag sätter min fot utanför bilen och tar in det första andetaget av luften från mitt favoritställe på jorden så känns allting om möjligt ännu bättre. Känslan av att jag kommer att behålla den här glädje stunden för alltid fyller hela mig, från topp till tå. Om jag som tonåring varken lyckas komma över ett tonårsproblem eller en tonårsglädjestund så vill jag till mitt favoritställe direkt, för så fort jag sätter min fot utanför bilen och tar in det första andetaget av luften från mitt favoritställe på jorden så vet jag att jag kommer må bäst då jag lämnar det igen. Jag vill alltid dit.

Jag har vuxit upp på mitt favoritställe. Det är mitt favoritställe som har format mig till den jag är idag, eller i alla fall en sju helvetes stor del av mig. Mitt favoritställe vet allting om mig och jag vet allting om den. Säg en gång då jag inte skrikit rakt ut i luften på mitt favoritställe för att jag varit så arg över det där jävla tonårsproblemet som jag lyckats komma över. Säg en gång då jag inte skrattat rakt ut i luften på mitt favoritställe för att jag varit så glad över den där tonårsglädjestuden som jag lyckats komma över.

Jag vill till mitt favoritställe på jorden nu, för jag har lyckats komma över ett av dessa tusentals tonårsproblem, vilket inte ska nämnas här.
Jag vill till mitt favoritställe på jorden nu, för jag har lyckats komma över en av dessa tusentals tonårsglädjestunder, som absolut måste nämnas här; jag har preliminärt kommit in på frisörlinjen! FETT NAJZ  och värd en smilis som aldrig annars brukar ploppa upp i den här bloggen :D 

Puss på mitt favoriställe på jorden och även kallat hem då tonårsproblemen är för svåra eller då tonårsglädjestunderna är för bra - Kåbdalis. 


julia månssons humor! :)

linnea, carrop, emma och jag satt och babblade på. som vanligt då xD
emma (med tonläge utav helvete, liksom bestämt och waaah:igt): ALLSTÅ VET NI?! igår var jag typ besatt av djävulen!
alla andra: w000t?
observera att linnea nu, hela tiden sitter och garvar. jag orkar inte skriva ut det men tänk er bara att det står linnea: HAHAHAHA! lite här och där.
julia: emma, det är liksom inte bra att säga att man är besatt av djävulen. det är så man kommer in på psyket duvet.
emma: men jag var det! helt seriöst.
carro: amen, vad hände då?
emma: jamen jag skulle gå på toa och då jag öppnar dörren så ser jag så här en fluga som flyger runt där inne överallt och sen stannar den i taket. sen precis då jag sätter foten på golvet på toaletten så faller bara poff ner på golvet helt död!
carro: men, vadå besatt av djävulen? vad har det med flugans död att göra?
emma: men jag var ju typ det! för precis då jag stiger in så dör den ju.
carro: men det är ju inte besatt emma! förklara för mig vad ordet besatt är.
emma: jamen typ då man får..superkrafter!
alla: HAHAHAHAHAHAHA! du var verkligen besatt av djävulen, naaaat!

än en gång så är det dags för teater i våran klass. fuck vad jag hatar att vi ska göra teater hela jävla tiden! >,<
någon, kanske linda: amen, vi kör snövit då. med dom sju små dvärgarna?
någon/några: jamen okej. det gör vi! jag vill vara toker/butter/glader osv osv. (det är flera personer som säger vem just den vill vara.
miller: jag vill vara gimli.
alla: HAHAHAHAHAHAHA!

well, perhaps it's nothing but words.

Till att börja med så ska jag säga att min rubrik för detta inlägg är namnet på linneastenkvists blogg. Jag lånade dessa ord och hoppas innerligt att det är helt okej. Sen så vill jag också säga att det är inte bara ord.

Ord är egentligen en rätt fantastisk "uppfinning". Genom att använda dessa så kan du få människor att förstå eller att inte förstå alls. Tänk dig att du vill berätta någonting för din vän, men samtidigt så vill du inte ge ut allting. I din berättelse så kan du då ta bort/byta ut ett eller flera ord som gör att din vän ser ut som världens första människa som förvandlats till ett frågetecken. Men det gör inte dig någonting, för du har fortfarande fått ur dig det du ville få ut, du tog bort/bytte ut ett eller flera ord som hade betydelse för om du skulle berätta allting eller bara en del och du ville ju bara berätta just en del. Därmed så har du skapat dig själv ett alldeles eget ord, för det är bara du som vet vilket ord det egentligen är. Det är bara du som kan lägga klart pusslet, för du har sista biten. Det är ditt ord. Det var så jag gjorde i min engelska uppsats, jag bytte ut ett ord som gjorde att ingen skulle förstå förutom jag själv. Eftersom det var jag som bar på det ordet; mitt ord. 

Genom att byta ut endast ett ord, som återkom ständigt i min uppsats så fick jag fram just precis allting jag ville få fram, utan att avslöja hela sanningen. Alla ord som min engelska lärare kommer att läsa kommer vara ord som kommer direkt ur hjärtat på mig, oavsett om orden är utbytta! Dom har fortfarande samma betydelse för mig. Det är liksom hjärtats ord, mina ord. 

Jag ska erkänna att jag har ljugit för folk som frågat mig om vad jag skrev om och jag kommer att ljuga för folk som frågar mig vad jag skrev om. Jag har sagt till er och kommer säga  till er att jag skrev om Karlstad, då  Alviks IK f-91 spelade SM där. Men som sagt så är det lögn. Men ni får låtsas som att ni inte läst det här inlägget och därför tro på det jag svarar, för jag kommer inte säga till er vad jag egentligen skrev om. Det är mina egna ord och den enda som kommer att få ta del av dessa ord är min engelska lärare och egentligen är det rätt roligt, för hon har inte den blekaste aning om vad eller vem jag skriver om. För det är mina ord. 

Att byta ut, ta bort eller lägga till ord är någonting som jag gör varje gång jag ska skriva ner saker. Jag vet att jag måste få ur mig dessa saker, men jag vill inte få ur mig allting. Vissa saker måste man bara hålla för sig själva till viss del. Jag hoppas ni inte tror att jag springer runt och ljuger för människor nu, för det är inte alls så jag vill att ni ska uppfatta det. Men jag tror att ni förstår vad jag menar på ett ungefär. Jag ljuger inte. För orden har fortfarande samma betydelse, bara det att det är ni som inte förstår hela saken till 100%, ni förstår bara den del som jag vill att ni ska förstå. Jag är använder bara mina ord.

Ord är nog människans bästa armé och det här är ett fett skumt inlägg.

JuliaMånssons första "lista" på blogg.se?

Ni kan från och med det att ni läser första ordet i det här inlägget känna er lugna; jag har inte dött, jag lever. Jag har varit äckligt dålig på att skriva ner saker och ting här på ett hyfsat bra tag, men jag citerar SaraNilsson i min klass; "Anledningen till att jag inte har skivit på ett tag är att jag har för många känslor. Jag vet liksom inte vart jag ska börja." Och eftersom jag inte har en aning om vart jag ska börja skriva så tänker jag inte ödlsa min tid på att försöka skriva ner dessa känslor som orsakat torkan på blogg.se

Men, jag kan väl åtminstone ge er en liten inblick av vad jag pysslat med. Det är väldigt inne med listor nu på blogg.se och jag tänker följa den trenden halvt; jag skapar min egen, utan frågor, bara konstaterande och information.

Jag har under min torka på blogg.se;
- tappat bort mina älskade örhängen i Kåbdalis, jävligt depp!
- jobbat galet mycket = tjänat cash som fan, pepp!
- varit förvirrad 24/7.
- varit nära en lunginflammation.
- kanske blivit laktosintolerant (undersökning pågår.) Katastrof om det är så, JAG ÄLSKAR MJÖLK!
- inhandlat mig ett par solbrillor som är alldeles för stora i mina ögon för mina ögon. SÄLJES!
- inhandlat mig ett par pilotbrillor, fett coolt. Respekt på stan/stranden i sommar.
- beställt lite chillkläder från H&M.
- deppat sönder över att min ascoola jacka från Gina Tricot inte kommer förrän i juni.
- brutalt sagt gått in i väggen pga av plugg.
- klarat alla låtar på medium i gh. I AM A ROCK LEGEND!
- varit socialt inkompetent, men jag jobbar på det.
- peppat som fan för Stocholm.
- desperat letat efter kläder.
- önskat  och önskar att sommaren kunde komma. Yupp, ni läste rätt. JuliaMånsson, vintermänniskan herself vill få bort snön. Dock bara slasket, om det vore metersnö på ängar-, underställ- och täckis times fortfarande så skulle jag inte önska hit sommaren. Men, jag kan inte ändra på årstidernas cirkel; sommar, kom hit!
- varit äckligt nervös för intagningen till gymnasiet och är fortfarande det.
- sett ett x antal Disneyfilmer och upptäckt att dom är rätt sinnessjuka, men älska i alla fall! <3
- blivit trogen läsare av aftonbladet.se
- fått alldeles för lite sömn orsakade av alla negativa saker i denna lista.
- med viss hjälp kommit fram till att jag har aggressionsbesvär.
- börjat hata hela mitt rum, förutom en yta bestående av ca 120x200 cm.
- funderat som fan på fotbollen och allt vad den innehåller.
- blivit rik som ett troll, pepp! 
- bokad klipptid.
- bestämt mig för att SaraJacobsson ska få fria händer med mitt hår angående färgning.
- nött Andra Avenyn på Play @svt.se.
- gjort tappra försök till att blogga ner saker här men har aldrig lyckats. Förutom idag då jag lyckades blogga ner världens mest ointressantaste inlägg, fett missnöjd.

JuliaMånsson will be back, snart.
Tack och hej!




smärta 24/7, puss!

Det gör ont om jag inte skriver, om jag försöker skriva, om jag skriver. Det spelar ingen roll, det gör ont 24/7 hur som helst. No matter what liksom. Tack och hej!


julia månssons humor! :)

först och främst vill jag påpeka att det här är inget påhopp mot bögar, tvärtom! ta det som en komplimang istället :>
jag och hanna, världens bästa vän, ligger och nattsuddar. som vanligt >,<
julia: jag skulle vilja ha en bögkompis. dom lär ju förstå allting så himla bra liksom.
hanna: jag skulle vilja ha två.
julia: HAHAHAHAHA!
egentligen förstår jag inte det roliga i det hela, men det är liksom the moment och juliamånssons humor.

jag, emma och carrop sitter och babblar på om typ bortskämda människor och kommer in på emmas käre "lillebror" johan ;>
julia: men johan verkar ju vara lite av en jättebebis..?
emma: amen han är ju en jätteBAOTAbebis!!!!
julia och carrop: HAHAHAHAHA!


fett less?

jag är fett less på mitt immunförsvar. jag är fett less på att anton möjligen kan ha rätt om att jag har lunginflammation. jag är fett less på att jag inte får börja träna då jag är som mest pepp på det eftersom jag är fett less på mitt immunförsvar. jag är fett less på skolan. jag är fett less på att jag saknar fotbollen. jag är fett less på att jag är socialt inkompetent. jag är fett less på att mitt rum aldrig blir klart. jag är fett less på att jag aldrig orkar göra mitt rum klart. jag är fett less på alla andra rum i huset som inte blir klara. jag är fett less på att jag aldrig orkar fixa dom andra rummen i huset. jag är fett less på att dom bra filmerna inte funkar i dvd spelaren. jag är fett less på att vi inte har några andra bra filmer. jag är fett less på pixbox. jag är fett less på att jag inte är mer fotograf så att jag skulle kunna skaffa mig bdb. jag är fett less på min garderob. jag är fett less på att det finns allt för mycket fina kläder/skor som jag inte har råd till. jag är fett less på att jag inte kommer ha några kläder tills sthlm. jag är fett less på att det är länge kvar till sthlm så att jag får inköpa mig min nya garderob. jag är fett less på mitt hår. jag är fett less.

julia månssons humor! :)

jag och fredde har en diskussion angående fiskar.
julia: jag hatar fiskar!
fredrik: varför det?
julia: men bara därför, huvva!
fredrik: men VARFÖR?!
julia: dom finns!
fredrik: men det gör ju jag också!
julia: HAHAHAHAHAHA! xD

miller tycker av nån anledning att carrop har stora händer. mitt i allting uttrycker han sig;
"jag vill verkligen inte bli strypt av dig."
HAHAHAHA!

"mitt livs största misstag".

överallt så finns orden; "mitt livs största misstag". ni kan liksom inte ha undgått att höra det, se det eller i värsta fall vara med om det.

fram till början av vintern 2007 så trodde jag att det dära med ens livs största misstag bara var fett med svammel, sånt som bara sas, hördes eller drabbade människor i filmer. men nu, våren 2008 så vet jag mer än väl att ens livs största misstag existerar precis lika mycket som jag själv. om inte mer kanske.

vintern 2007 så slutade jag fotbollen. visst, jag skulle kunna börja om i alvik/baik nu. men vänner, jag känner att det är försent för att gå till den divisionen nu. dom har trappat upp sig själva så att det skulle bli världens förnedring att börja med dom igen. jag skulle ha börjat spela igen lite tidigare i vinter, jag skulle helt enkelt ha fortsatt spela fotboll vintern 2007.

tankarna om att börja i andra lag, vilket inte är alvik, finns där. men vilket i så fall? det finns lag som jag har funderat på, tänker dock inte skriva upp dom här. men samtidigt så känns det bara så fel att se mig själv på en helt annan plan, i en helt annan färg på tröjan än blå och bli ombedd av någon annan än vår allas kära kent hansson att röra vid den vita/röda adidasfotbollen med mina adidasskor. det känns bara fel. för i hela mitt fotbollsliv, vilket blev ungefär 11-12 år så har jag gått på alviks ip, i min blåa tröja och under kommando av vår allas kära kent hansson att röra fotbollen med mina umbro eller adidasskor. 11-12 år sätter sina spår.

jag vet att jag som många andra från världens bästa fotbollslag, alviks ik flickor 91, önskar att det laget skulle kunna komma tillbaka. för vi var verkligen dom bästa! vi hade förutsättningarna till att bli sveriges nya damlandslag, faktiskt. OM det laget skulle komma tillbaka, då skulle jag inte tveka. talangerna, vinsterna, förlusterna, skratten, gråten men främst sammanhållningen. puss!

att jag skulle börja gymma har varit en tanke som funnits där sen vintern 2007. men då varken ekonomin inte räckte till då handlingen skulle utföras så brast allting. jag hade gymkompisar, så det var inget problem. vad var problemet då? jo, att jag var tvungen att vänta ännu en månad samtidigt som ångensten över att jag slutat fotbollen växte allt mer. jag ville ju liksom dränka mina sorger så fort som möjligt.

i och med att ångensten växte så växte saknaden också. samtidigt så hittade jag bilder och bloggar från en tjej som älskade att spela fotboll. hon visade bilder på hon själv och hennes lag på fotbollsplanerna, hon skrev i sin blogg om hur jävla bra/dåligt en träning hade gått. bilderna, texterna, hennes brinnanden kärlek för fotbollen -oavsett om det var med eller motgång gjorde mig helt tömd.
jag saknade att springa runt svettig i en svettig tshirt på alviks ip en varm sommarkväll.
jag saknade att få springa iskall i understället på alviks ip en kall höstkväll. 
jag saknade att få träna en träning där alla gav järnet, allting handlade om blod, svett och tårar.
jag saknade att få träna en träning där alla var på knashumör och skrattade sig igenom hela träningen.
jag saknade att få spela matcherna som fick mig att gråta för att allting gått så jävla dåligt.
jag saknade att få spela matcherna som fick mig att vara den lyckligaste personen för att allting gått så jävla bra.
jag saknade cuperna som vi vann.
jag saknade cuperna som vi förlorade.
jag saknade allting som hade med fotbollen att göra.
jag saknade det.
jag saknar det.

vintern 2007 så slutade jag fotbollen och gjorde därmed, vilket jag inte insåg då, mitt livs största misstag.
våren 2008 så insåg jag att jag under vintern 2007 hade gjort mitt livs största misstag.


tonårsliv.

tonårsliv och juliamånsson går inte ihop. det har jag nu konstaterat. jag vill bra tillbaka tillbaka tillbaka! eller så vill jag framåt. shit the same vilket av dom, bara det går fort som fan. låt mig bli gammal som fan, låt mig bli en jävla snorunge men låt mig för fan inte vara tonåring!

jag sitter och läser föregående meningar om och om igen för att verkligen försäkra mig om att det inte låter depp, för jag är inte depp. jag är mer pepp än depp. juliamånsson och tonårsliv går bara inte ihop liksom, that's it! det är verkligen ingenting som går rätt nu eller så är det så att precis allting går galant, bara det att jag vägrar inse det? då jag tänker efter så är det faktiskt bara en sak som gått fel, eller som håller på att gå fel, eller den kan gå fel. om jag nu inte har turen att jag inbillat mig precis allting liksom, då kommer det inte gå fel, då håller det inte på att gå fel, då kan det inte gå fel. tonårsliv?

ALLSTÅ! jag insåg precis att en enda sketen sak kan få ens hjärna att liksom chilla totalt och sluta upp med att hjälpa till att inse att det faktiskt bara är en sak som gått fel, håller på gå fel eller kan gå fel och istället tillåta kropp och själ att intala sig själv att allting går fel, bara för att man har en längtan efter att få sura sönder totalt och den där enda saken räcker inte så då måste han hitta fler saker, som egentligen inte är värda att sura över, som egentligen är saker som man ska icke sura åt. jävla hjärna! jag ska stoppa dig i ett packet och skicka dig till polen >,< tonårsliv?

det är faktiskt många tankar som snurrar i mitt huvud 24/7 just nu. jag hade väldigt gärna delat med mig av det, men det är aningen svårt att få det ur sig. man vet precis hur det känns och hur det är där inom sig, men det går bara inte att få ut det. det är allting mellan himmel och jord och hälften av sakerna gnager på mig samtidigt som hälften sätter tillbaka det bortgnagna. förvirrande! ska man vara depp för att man någonting gnager på en eller ska man vara pepp för att någonting sätter tillbaka det bortgnagna? tonårsliv?

under min tid som död hest (tänker på att jag inte bloggat på en månad om det varit 16 april idag) så har det faktiskt inte bara varit depp saker, vilket lätt kan uppfattas om man läst allting fram till det här stycket. otroligt bra nog så har jag fått skratta galet mycket under min döda tid, vilket är fett med pepp så klart. åt vad vet jag inte, men jag då jag tänker tillbaka på den döda tiden så ler jag, ibland börjar jag asgarva till och med och jag gissar på att det innebär att jag har någonting kul med mig i bagaget i alla fall. eller, jag vet åt vad jag asgarvar men jag orkar inte berätta det för er. eller så vill jag helt enkelt inte. det vet bara mitt inre sinne som jag för tillfället inte kan komma åt. tonårsliv?

ett urdrag ur juliamånssons tonårsliv. finns mycket mer att berätta men det är svårt att få ur sig det på rätt sätt (samma sak står i ovanstående stycke, fast med andra ord). plus att det inte alls är intressant. tonårsliv?

tonårsliv!


RSS 2.0