från juldagen till trettondagen.

.. och nu så var julafton över. idag är det juldagen och ännu ett julbord väntar på mig i bergnäset. för att vara exakt så börjar det vänta vid halv fem tiden, för klockan fem så ska vi vara där och mumsa i oss av alla dess läckerheter. julbordet är placerat hos mina kusiner. längtan efter dom, deras hus, deras familj, deras alltihop är jobbigt stor. det var en evighet jag träffade någon/något av ovannämnda. juldagen kommer bli bra, jättebra.

igår var det julafton. för er som missat det. kvällen blev inte så tråkig som jag trott. jag hade myror i benen hela kvällen men det lärde jag mig att leva med, för det fanns en annan som hade ännu mer myror i benen än mig. från klockan sju på morgonen till halv tolv på kvällen så sprang han omkring i huset. i alla fall så firade vi julen tillsammans med min moster och morbror, mina kusiner och deras barn. julklapparna kom också, inte så många kom men dom som kom var guld! min älskade jacka, tack tack tack. marian keys böcker, tack tack tack. pengar till mina kärleksskor, tack tack tack (invensterar förresten i dom imorgon, onsdag). detta var inte allt jag fick, men absolut det bästa.

snart är det 31 december och lika snart är det 1 januari. nyår är efterlängat. det kommer bli det bästa nyår känner jag på mig. många kommer säga att året gått för fort eller för sakta, jag säger att det har gått i precis lagom takt. inga dagar har blivit glömda eller så. jag har fått med mig alla minnen och stunder som det var meningen att jag skulle få med mig, och det är jag glad över! tack till er som skapade dessa stunder och minnen för mig och tillsammans med mig <3

fem dagar efter nyår är det 6 januari, till trettondagen. då blir jag äntligen 17 år, och johannahjorth också. gratta oss då. att jag kommer säga att jag är 17 år till folk som frågar hur gammal jag kommer kännas sinnessjukt. jag är inte så stor! jag vill kanske inte vara så stor? det finns som inga höjdpunkter med 17 år..jag menar, då man fyller 13 så är man äntligen tonåring, vid 15 så är man byxmyndig. visst det är lite ironi då man säger det, men det är faktiskt en sak som händer då! då man fyller 16 så får man övningsköra, vid 18 år så börjar livet leka. alla förstår säkert vad jag menar. men vid 17, vad händer? ingenting! det enda som jag längtar till nu är min födelsedag, då är det bara ett år kvar tills livet börjar leka. sandlådan väntar, tick tack.

nu har alla mina hjärtliga ord tagit slut. jag har fått ur mig det jag ville ha ur mig osv. ni förstår mitt budskap. ha en bra juldag tills vi hörs igen!


peace!
juliamånsson.

det gäller att ta chansen.

imorn är det julafton..och det känns bara jobbigt. man ska vara glad, ha fina kläder, skratta hela tiden, äta det utsökta julbordet som man redan andra gången man åt det var sjukt less på, men man äter det i alla fall med ett leende på läpparna. man vill ju inte göra nån ledsen, antar att det enda som gäller är att just smile and wave...det är ju julafton trots allt.

julstämmingen finns inte heller. min mamma <3 satte upp julgranen igår, ändå så kom inte den där mysiga känslan i magen. vad har jag gjort fel 2007? ärligt så längtar jag tills julen är över, låt den här skiten bara bli överstökad nån gång! hannas mamma sa idag att hon tycker det är jättesynd att vi som är så unga redan tappat julkänslan. det var verkligen synd tyckte hon. jag kan säga att det är första gången i mitt liv som jag inte tycker om julen..tragiskt.

det som nästan är värst av alltihopa, nej det är inte nästan värst. det är verkligen värst att det inte finns någon SNÖ ute, det är bara is och gula grästuvor man ser överallt. vars är det underbara vita pudret någonstans?! men en mycket vis man sa till mig att det alltid brukar snöa på julafton, jag får lita på honom. det ger mig åtminstone lite hopp.

sen så kommer jag inte att kunna somna inatt, för jag sov för länge idag. det är verkligen inte kul för jag vill bara somna. fort. då går det fort tills julafton är kommen, och då går det fort tills den är över. jag ångrar att jag var så egoistisk att jag tillät mig själv att få sova dom där extra timmarna idag..

det är som att julkänslan visar sig för varje människa, den som inte tar emot den kommer aldrig få känna av den igen, för den gången liksom. men den som tar emot julkänslan kommer får det där mysiga i magen och bara längta till julafton och allting som hör till. sen så fortsätter det, år efter år. det är liksom upp till var och en att bestämma om julkänslan ska finnas där eller inte, även fast man inte vet när den kommer till en. i min värld, där är det så. det gäller att ta chansen då den finns, för lika snabbt som den kom så försvinner den. då finns ingen återvändo. jag själv har inte tagit emot julkänslan, inte i år. 

måste nog säga det här, och även fast det inte verkar så så menar jag det;  GOD JUL!


peace!
juliamånsson.

julia månssons humor! :)

anton hade ett förslag som kunde lösa ett stort problem som vi hade med några;
"ska vi slå in dom i ett paket och skicka dom till polen?" HAHAHAHA!

ett tag senare så konstaterar han detta om en person:
"hon verkar ju lite mongo från kongo." HAHAHAHA!

just smile and wave!

det har blivit mycket av min humor nu på senaste tiden. men det är bara för att jag måste verkligen visa vad jag tycker är kul och vad jag garvar sjukt mycket till. varje gång jag läser det (skriver nämligen ner alla roliga citat eller saker som folk säger).

det finns mycket som gör mig glad, dels är det personer som säger saker som ligger helt i min smak. anton är jätteduktig på att säga roliga saker, fast egentligen är dom typ inte roliga. han säger dom bara vid perfekta tillfällen. haha! eller nä, dom är fan roliga. thats it! och sen tycker jag det är jättekul då folk gör bort sig eller gör illa sig (inte dödsolyckor direkt). annalarsson har ett jättebra citat som jag tycker passar mig; "det är kul tills någon gör illa sig, då är det hysteriskt roligt!" och sorgligt nog är det sant.

många säger att jag har torr eller dålig humor. men den är ju inte det, för jag tycker den är kul. annars skulle jag ju inte skratta! men skratta är bra, för det sägs ju att ett gott skratt förlänger livet! och jag vill leva länge så; keep on laughing, haha!

peace and laugh!
juliamånsson.


julia månssons humor! :)

det var snack om jämställdhet i skolan och en lärare sa till oss att alla är lika mycket värda. carrop utbrister då;
"alla är lika mycket värda; alla är slavar." HAHAHAHA!


julia månssons humor! :)

det var sista dagen idag innan jul för oss, och emma hade lite att tycka till om;
"hur fan kan dom servera minestronesoppa en sån här dag?!"
ni kanske inte fattar. men det här var roligt för att vi inte ens satt och pratade om maten. det hade vi gjort för typ tio, femton min sen och hade kommit in på flera andra ämnen efter det. så helt plötsligt efter att emma varit tyst ett tag så skriker hon ut det här. alla blev typ tysta och tittade bara på henne med en blick som sa; "idiot!"HAHAHAHAHA! turligt nog så var det inte minestronesoppa.


utgångspunkter och traditioner.

det gör ont. fast det gör alltid ont, men idag gör det ondast. orden bara sprutade ut ur din brutala mun. jag trodde nästan att orden var sanna. min kropp ville inte suga åt sig näring och skickade bara tillbaka den till utgångspunkten. varken jag eller näringen ser ut som förut längre. fast jag antar att det bara är att fortsätta som förut; lyssna, förtränga, glömma. traditioner brukar ju följas, inte sant? se bara på julen...glädjens högtid.


peace!
juliamånsson.

julia månssons humor! :)

millo: mår illa efter julskinkan på skolan :/
jag: göru? du kanske har fått galna ko sjukan? ;o justfan, skinka kommer inte från kossan!
millo: haha juste. den kommer från röven :|
jag: HAHAHAHA! xDD


julia månssons humor! :)

jag och carron satt och såg på bortspolad. carro uttrycker sig efter en olycka i filmen.
"nu blev han steril, den där lilla musen." HAHAHA!


i better fuck... / panic! at the disco.

jag är inte ens sugen på att skriva ett nytt inlägg här i bloggen. ändå tar jag mig tiden, för eran skull. men det kommer inte bli långt, kort och gott kanske?

i helgen så har jag varit i KÅBDALIS, det var ljuvligt. jobbade lördag dag. sen så visade henke mig, carro och anna några av hans helt fucked up korttricks. jag hatar då folk trollar, man blir psyk. han trollade fram ett ess ur min hand, mitt framför mina ögon, jag såg hela alltihop. JA! tårarna var nära då, det var så sjukt läskigt att esset bara fanns där helt plötsligt. haha! jag sa att jag skulle drömma om kort den natten, och det gjorde jag. det var riktigt läskigt, en mardröm faktiskt. nåja, sen drog vi oss till anna för att se eva&adam, vi fick nå ryck. men bra var det! eva&adam, världens bästa serie kanske?

vi for då hem idag. tidigt också, elva tror jag klockan var då jag, min mamma <3 och pappa satte oss i våran blååååa saab för att bege oss hemåt. vi skulle nämligen på julfest, liko hade ordnat en för anställda och deras familjer. kul! där åt vi julmat, såklart, kollade på massa uppträdanden osv osv. måste bara säga att minna är verkligen sjukt söt! och anton, jag jobbar fortfarande på att få ihop pengarna. men ta det lugnt, dom kommer så småningom. mohahaha!

snart är det jul, verkligen snart och jag har inte ens handlat klart julklapparna. det känns inte bra! får springa på stan i veckan och fixa det. inte så många kvar, men dom är viktiga. hihi!
sen efter jul så är det bara ett tag till nyår. jag ska då vara i KÅBDALIS, och tro det eller ej men jag tror att det kommer bli riktigt kul faktiskt! nog för att jag ska jobba, men det är på dagen så det är luuugnt. då jag först fick veta att jag skulle vara där så fick jag spader och klöver på mina föräldrar! "vi litar inte tillräckligt mycket på dig ännu." sa dom till mig, mina egna föräldrar!? "JAHAPP! tack för förtroendet.." tänkte jag. jag menar, jag och mina ursnygga tjejkompisar hade ju planerat nyår redan och så kommer mamma och pappa och säger att våra planer går i kras, HALLÅ?! men det var bara att gilla läget liksom. och det gjorde jag, och nu gillar jag läget mer än någonsin faktiskt.

nu så sitter jag och tänker på allt mellan himmel och jord. faktiskt så är det ingenting intressant, konstigt nog. måste typ plugga, och skriva nå tjorvigt till nå ännu mer tjorvigt inom skolan som ska vara inne imorn..KUL ATT JAG ENS HAR BÖRJAT PÅ ARBETET SOM JAG INTE ENS VET VAD DET SKA HANDLA OM! tummen upp..men även det löser sig väl.

tillsist så blev det ett ganska långt inlägg. men jag ska faktiskt börja dra mig åt ett annat håll, men inte åt annalarssons. tyvärr! plus att johannahjorth har fått mig att lyssna på panic! at the disco igen.


peace!
juliamånsson.


dreams will come true.

guud, det var verkligen längesen sist nu. men jag har varken haft tid eller ork till att skriva i bloggen! skolan har tagit upp alltför mycket tid, det är bara plugg plugg plugg hela tiden. nåja, ska försöka sammafatta allting måttligt snabbt och kort.

kan väl börja där jag slutade senast. jag for ju till kära KÅBDALIS med supersnällasilversara. helt underbart att komma dit och åka skidor igen. åååhw, me like! det var inte toppen väder men vi åkte iaf, såklart. sara hade ju ny utrustning, nästan alltihopa och hon var übersnygg i backen. jaa, det är faktiskt viktigt att se måttligt bra ut även där, haha! nästa år är det min tur att få alltihopa nytt i alla fall. ska nog önska mig det mesta som förskotts julklappar. annars gjorde vi inte så mycket den helgen, sara fick ryck och skulle fixa och trixa med mitt hår. ovanligt va? haha! men det gör faktiskt ingenting, hon får fixa och trixa hur mycket hon vill med mig. ska förresten lägga lite färklickar i mitt hår snart. om saras planer går som hon vill. jag litar på hennes frisörhänder till 100%!

på tal om frisörer. treorna på skolan visade upp sitt projektarbete som pågått nu under hösten igår. det var en hårvising. allstå pommes frites säger jag bara! vilka frisyrer! jag blev helt fast, så sjukt fina! ni som inte var där missade nånting alldeles kosmikst fint. sådetså! och jag fortsätter att drömma..

igår så pratade jag med syon, äntligen! nu är allting utrett kring mitt omval nästa år. jag kommer ju att få massvis med håltimmar nästa år så då tänkte jag att jag kunde läsa högre kurser som inte ingår i linjen osv istället för att ha dessa håltimmar. men det blev det bara tjorv med, fattade egentligen inte mycket av det han sa till mig. så jag ska ta dit min mamma <3 och få in alltihopa i henne så att hon sen kan hjälpa mig, hihi! det ska bli så otroligt skönt att få göra nånting som jag verkligen vill göra! tänk att det går att göra skolan rolig, rätt komiskt ändå. sen så finns det ju vissa som uppenbarligen inte tycker samma som jag. men jag hade samma tanke som er då jag valde den här linjen, men den tar kål på mig nu. så snälla, hjälp inte till med det.

skolan allmänt då? den tar allvarligt livet av mig! jag tycker att det enda jag gör är att pluggar, pluggar och pluggar. skulle inte det här vara en soft linje med projektarbeten? jo, projektarbeten är det. men dom är fan inte slöa! fyfan, man sitter kväll efter kväll med dessa projekt och ingenting fattar man ändå. sen så öser andra lärare prov och andra saker över en. så nej! linjen är inte slö. fast en positiv sak fick vi ju veta idag. det finns ingen klass som någonsin tidigare samlat in så mycket pengar på en termin som vi gjort! SP1A; nöjdklass.se.

just det! idag hittade jag äntligen en bok, eller ett häfte, där det stod om högskolor för utbildning som inredningsarkitekt! JAG BLEV SÅ GLAD! jag har letat och letat och letat, men utan resultat. och så idag så ställer jag samma fråga som jag ställt till mig klass så många andra gånger; "vet nån om det finns nån bok där det står om utbildningar för inredningsarkitekter?" och vips! så kastar jullan en bok över mig, uppslagen och allt, där står allting. TACK JULIAD! nu har hoppet liksom kommit tillbaka. och jag fortsätter att drömma..

tillsist måste jag bara skriva ner en otroligt rolig stund på spanskan:
jag: "montar caballo, visst är det att rida?"
millo; "montar venado".
jag: "vad betyder det?"
millo: "typ, rida en ren".
jag: "HAHAHAHAHA!"
okej, inser nu att det inte alls låter kul för er som läser det. men tro mig kära läsare, det var sjukt roligt just då! tror aldrig att jag skrattar så mycket åt ordet ren som då, haha!

nu måste jag återigen plugga. kul att nån har ett liv i alla fall! nä, men vill man uppnå drömmar så ska man banne mig slita för det! POSITIV TJEJ!


peace!
juliamånsson.

RSS 2.0