sju månader av mitt nya liv har passerat.

jag måste bara säga att idag är det sju månader sen jag skrev mitt första inlägg! ni kan väl gratta mig och bloggen? jag vill även låta kärlekskrankig; "och jag hoppas det blir många fler". klart att det hade varit lite mer romantiskt om min hjärna lyckats komma på det för en månad sen, då hade det ju blivit halvårs jubileum. men nu blev det inte så, tyvärr. jag tycker hur som helst att det är asballt att det har gått hela sju månader. jag tror jag måste fira! hur då? O'BOY, såklart. om anton läser det här nu så tror jag att han tycker mitt firande var det bästa, han älskar också o'boy. självsäkert det där lät.

nu ropar o'boy och en film efter mig.

peace!
julia månsson.


vi möts igen, levande eller döda.

igår det var söndag och jag skrev inte blogg, förlåt. men i väntan på att josefin ska blir klar med sin sminkning så kan jag skriva ner lite tankar, okej? det var längesen jag såg henne, tråkigt!

på tal om att inte ha sett nån på länge, jag har träffat några av mina long time no see kompisar! woohoo, typ. jag har hunnit fika med johanna hjorth, MUMS! (åt både fika och johanna). sen så har jag varit med anna larsson, PUSSPUSSPUSS! deprimerande att vi inte träffas så ofta längre...okej, det var två som jag lyckats dejta. men vadå? bättre det än ingenting. inte sant? nu återstår bara resten. haha förlåt, det lät negativt. men det var inte alls menat så.

nåja, har varit ganska social i helgen också. varit med olivia och kollat på hockey. det fick mig att tänka på att hon har lovat lidas att hon och jag ska fara och åka skridskor med han och oscar! förstår ni?! det kommer bli min död, jag kan inte ens stå på ett par skridskor! hur får man på sig dom? men till oscar och lidas; ett gott skratt förlänger livet. ni kommer att få leva i evighet efter den där dagen, tro mig.

skolan då? jojo, den känns väl som förut. har inte lyckats ta tummen ur arslet och pratat med syon än. det är inte jobbigt, det känns jobbigt för att han är upptagen hela tiden, gosch. skönt med lov nu iaf! har gjort bort två prov också innan lovet, ännu skönare! fick tillbaka matten, jag ska inte ens säga mitt resultat. jag skäms. historian har vi inte fått tillbaka ännu, gaah! men det känns som att den gick hyfsat i alla fall. tror jag, hoppas jag. jag vill vara duktig i skolan, som dig.

jag måste bara säga till er att jag inte längre är hos josefin, jag är hemma nu. men allting jag skrev innan det här was made at jossans place. tänkte att det kanske blir en stor förändring i sättet jag skriver. eller så inte julia! kom igen, vad tror du själv? jo, jag fick uttrycket "borta bra, men hemma bäst" i hjärnan nyss. meen det kan inte fungera med bloggskrivandet? eller kan det det?

hur som helst! jag tycker själv att det inte är så stort utbud i bloggen idag. det finns ingenting nytt att berätta, ingenting som jag funderat på, ingenting som har hänt osv osv. som min lärare i historia säger; "skriv inte osv, det får ni fel för. för vad betyder egentligen osv?" jag diggar henne. ni fattar inte, men det gör vi som hon har sagt detta till. and still we stand tall.

jag har just sett klart prison break, och jag skakar av spänning varje avsnitt. fick just veta att det blir skridskor imorn, och jag skakar av nervositet.

jag måste försöka sova nu, det kommer bli en hård dag imorn.
godnatt!

peace!
julia månsson.


den röda tråden kanske saknas men läs det sista stycket, svaren finns där.

jag har slutat fotbollen. jag har lämnat sveriges populäraste sport bakom mig. eller jag har inte slutat, jag har tagit ett uppehåll på obestämd tid. den sport som jag växt upp med, den idrott som jag kämpat med sen jag var 5 år har jag nu tagit ett uppehåll ifrån. hur känns det? jag vet inte, det är väl både hit och dit. just nu känns det skönt som fan och slippa känna pressen på att prestera bra mot sin vilja. men samtidigt så kommer jag sakna fotbollen ända in i benmärgen! och laget! herregud, jag blir nästan tårögd då jag tänker på allting som vi gjort tillsammans. till alla som har spelat med f-91 genom tiderna och till alla som spelat med dam div.4; JAG ÄLSKAR ER! true words my ladies. sen så har jag ju fallit pladask för dansen, jag vill bara dansa dansa dansa hela tiden. det kanske är så som med verklig kärlek, att man har varit gift med en person i flera år och sen så kommer en ny person i ens liv och träffar en rakt i hjärtat och sen är man såld. kan det vara så?

skolan känns just nu jävligt pissig om jag ska vara ärlig. ingenting är kul och jag trivs inte med linjen. det är alldeles för mycket politik. funderingarna kring byte finns där, men det känns som att det är försent. sen så är det typ bara samhälls den enda linjen som man kan byta till och det vill jag verkligen inte gå (nej, jag vet inte säkert eftersom jag inte varit engagerad nog att ta reda på det). men jag har också tänkt att jag kan gå klart det här året med mina 91or och sen nästa år söka om och gå med 92orna. jag går hellre fyra år på gymnasiet där tre av åren ger mig nånting som jag tycker är kul och ger mig den utbildning jag vill ha, än att gå tre år och tycka att allting känns helt fel och sakna motivation totalt. kalla mig knäpp om du vill, men egentligen är det du som är knäpp. för nog går jag hellre ett år extra för att sen gå ut som det jag vill (nästan iaf), istället för att göra som du, få gymnasietiden överstökad så fort som möjligt men då gå ut missnöjd och helt slutkörd pga av fel linjeval. skratta bäst som skratta sist!

en dag på skolan, då vi satt och åt lunch så säger en av mina klasskamrater; "ja, jag uppdaterar min blogg minst fem ggr om dan." jag bara tänkte; "VA?! varför?" jag vågade aldrig fråga. men det hon sa gav mig lite funderingar kring vad en blogg ska innehålla och allting sånt. så klart så finns det ju ingen "plan" som visar hur en blogg ska se ut och vad den ska innehålla. men ändå så blev jag fascinerad av det. jag har bestämt mig för att skriva varje söndag och då sammanfatta veckans händelser och tankar. det funkar bäst för mig för då har jag mest skrivanda. till er som uppdaterar flera gånger om dan; TUMMEN UPP! jag är verkligen imponerad! ni måste ju ha en enrom skriv fantasi. kan man kalla det så? vad skriver ni om? skriver ni om vad som händer för stunden eller vilka tankar som snurrar just då? HJÄLP MG! skicka länk.

vissa dagar vill jag bara förbanna mig själv! idag är en sån dag. vi fick för längesen veta att vi skulle ha historia prov på torsdag, och då tänkte jag; "nu ska jag börja plugga i tid, läsa lite varje dag och så." jag tog hem historia boken och lade den på mitt sängbord. där har den legat orörd tills i fredags då jag fick panik då jag insåg att det var ett ganska stort prov vi skulle ha. åh! mitt dåliga samvete dränker mig samtidigt som stressen äter upp mig inifrån. varför jag kan inte bara lära mig av mina misstag och börja följa mina geniala tankar?

till sist vill jag bara säga att detta inlägg kan vara lika hemskt som döden. men det är för att jag skrev från början ett inlägg med ungefär samma innehåll som det här, men sen då jag skulle publicera det så laggar så klart min dator och allting försvinner. jo, jag blev arg. arg som ett bi! så ha överseénde. allting går inte enligt planerna ibland, tyvärr.

tiden går och min bror ropar efter socialt umgänge, jag räcker upp handen utan problem.
alltid där för honom, så som han alltid är där för mig.
vi ses nästa söndag!

peace!
julia månsson.

SNÖ SNÖ SNÖ!

DET SNÖAR, OCH JAG ÄR VÄRLDENS LYCKLIGASTE! (och lyckan utökas med att datorn är hemma igen <3) imorrn blir det pjuckerna all day long! helt klart, det är bestämt. SLALOM SLALOM SLALOM! jag kan inte uttrycka hur jävla glad jag är. för en stund sen så hängde jag ut ur mitt fönster, tro det eller ej, och nästan låg på vårat garagetak, för där var det snö. jo, mitt fönster är ovanför garagetaket därför funkar det. nej, jag kunde inte bara ha gått ut istället för jag är inte så tålig att jag klarar kyla iklädd endast pyjamas. så, jag hängde ut ur mitt fönster istället. ingen skada skedd, bara oändlig lycka funnen!

anyway (eller stavas det any way?), hur mår ni? jag mår prima, det har ju kommit snö HALLÅ?! och så har ju datorn hemma, fast ljudet funkar inte. sepe högtalare! så jag kan inte lyssna på min underbara musik..och jag kan erkänna att blogga utan musik är svårt, riktigt svårt faktiskt. för musiken gör att jag får ur mig alla dessa saker som jag skriver ner. eller, jag får ur mig dom med eller utan musik, men det blir som lättare med. haha, tjorvigt det blev. MUSIK FRAMBRINGAR SKRIVKONST! kanske?

höjdpunkter? igår var det lagavslutning. satan så kul vi hade! det var jag, lina, josse och hanna som hade fixat allting och jag tror att laget blev rätt nöjda. eller jag hoppas det iaf. men i alla fall, vi åt tacos, badade badtunna, bastade och lekte massa lekar. sen så delades lite diplom ut, med såna här utnämningar. jag själv blev utsedd till ÅRETS GARV, vilket jag hoppas betyder att jag är glad och skrattar ofta. för det vill jag. mmh, men det var kul. fast jag brände mig då jag skulle lägga i ved i badtunnan, det var mindre kul. så nu har jag ett brännsår på armen. men kanske jag kan ta som ett minne från den kvällen? ett minne för livet.

tillbaka till vintern snabbt bara. KÅBDALIS har öppnat! den 6 oktober för att vara exakt. då var det upptakt och jag var klädd i mitt förkläde, dags för jobb. det var dock ingen snö där, men herregud vilken härlig känsla det var att vara tillbaka! då jag kom dit så var det första jag gjorde att gå upp till backen, eller jordhögen som det var då, och bara le. jag kunde inte göra annat, det var så härligt att vara "hemma" igen.

nae, nu börjar mina ögon sakta men säkert att minska. och jag vill till drömmarnas land, slalombacken.
och vet ni? det snöar.
sovgott!

peace!
julia månsson.

svar på tusen frågor, kanske?

FÖRLÅT MIG! förlåt mig för att jag inte har skrivit på länge. läste just ett inlägg där det just stod; dags att uppdatera julia. men jag har faktiskt en anledning till varför det inte har blivit nånting gjort här. det är faktiskt så här att min dator är inne på rep och har varit där sen förra måndagen. det suger, jag vet! iaf, det är därför jag inte har skrivit nånting och jag kommer inte heller att skriva nåt superseröst långt och jävligt inlägg nu heller. för nu så sitter jag framför en dator som kom före det fossilerna som finns i stentrappan på norrbottens muséeum var påtänkta. jag kallar den för superdatorn. det lär ju inte vara så bra för hjärtat och min tålamodsträning om superdatorn kraschar precis då jag ska publicera inlägget. för det gör min superdator, den kraschar. så jag tänkte bara skriva en kortis om varför jag varit en ännu sämre bloggare än vanligt under den här tiden. jag har faktiskt tänk på bloggen,och på att jag kommer få en jävla massa kritik för att inte ha uppdaterat. men nu har jag lättat mitt hjärta och kan sova gott om nätterna hädanefter. ni får köpa det och vänta på att min andra dator ska komma hem till mig. för då, då tänker jag skriva så skrivbordstangenterna glöder!

peace!
julia månsson.





RSS 2.0