KÅBDALIS!

måste bara skriva ett till inlägg fem minuter efter att jag publicerat det första för den här dagen. jag har nämligen en viktig sak att säga; DET BLIR KÅBDALIS IMORN! jag och sara, fyfan vad kul! blir första åket för mig då också, 30 november. SKÄMMIGT! nästa år måste det bli tidigare, helt klart. tack och hej för mig.

peace x854759, för jag ska till KÅBDALIS!
lyckligaste juliamånsson.

tiden går och alla livets planer går i kras.

tiden bara går! herre, nyss var det ju höst och nu är det inte länge kvar till jul. men det känns desto längre tills mina älskade pengar kommer, lika fort kommer dom dock också att försvinna. tragiskt värre, typ! men det ska bli skönt med jul i alla fall, det blir så mysig stämning. med snön och allt! LOVE. nu är det ju jättemycket snö också! helt underbart. det känns kul att gå ut genom dörren då man är på väg till bussen som går till skolan numera, nästan.

åh, jag och sara hade värsta planen att fara till KÅBDALIS i helgen. men självklart så blev ju inte av. jag hade missuppfattat mina föräldrar totalt, så vi skulle inte ens upp. SYND JULIA! men då tänkte jag och sara att jag kunde följa med dom, för dom skulle ju upp. då vi äntligen kommit fram till en lösning så ska ju dom inte heller upp. så våra genialiska planer bara CRAAAAASH! liksom. men nu så kom vi på en nu alldeles utmärkt idé; våra syskon är kompisar, bra kompisar. hehehe! vi ska få upp dom och på så vis få upp oss själva också. våra föräldrar släpper underligt nog inte iväg oss två själva. undra varför? det kan möjligtvis ha något att göra med att vi en gång FÖR LÄNGESEN åkte vilse. orsak: följde efter killar. först nu så törs jag erkänna det här, skämmigt värre! fast jävligt kul då man tänker efter. fan vad jag garvar! men KÅBDALIS kanske blir av i alla fall! hör och häpna; sara har kanske lyckats övertala hennes päron att fara och jag följer med! SLALOM SLALOM SLALOM <3

hör och häpna..åh, vad mycket minnen dom orden ger mig! min lärare i sexan sa alltid det. sen så sa han också farligt farlig, men härligt härligt! åhw, take me back! seriöst, sakna låg- och mellanstadiet jättemycket. allting var så lätt då, jag var typ geni i allt. speciellt matte. vilket jag absolut inte är nu! kan inte fatta hur det kan ha vänt så där helt plötsligt bara, wierd.

snart så fyller caroline posti år. liten blir stor! jag och mitt hemliga men ascoola gäng sitter just nu och spånar på bra present till henne och tro mig, det kommer bli bra! sen är det jul och julklapparna funder jag fortfarande på. men mammas, oscars och jossans är redan klara <3 skönt att veta det i alla fall, så man slipper stressa! det är som bra att fundera innan själva saken ska göras. konstig fundering.

nu så håller jag och min kära mamma på att baka chokladkolor, MUMS! dom ska min klass, SP1A, sälja på skyltsöndagen. KOM OCH KÖP OCH SEN ÄT! förhoppningsvis så får vi in lite kosing som klirrar fint i klasskassan! idag fick vi våra new body saker också, shittans vilket kaos det var i klassrummet. och varmt! herre, jag trodde jag skulle få solsting, så varmt var det! fast utan sol då förstås. så jag öppnade fönstret och genast blev alla mindre röda i ansiktet, hihi.

imorn är jag ledig kom jag på nu! eller, våran mattelärare är sjuk och det finns ingen vikarie så det blir ingen lektion. har dock bara en på fredagar, höhöw! åh, vad skönt det ska bli! verkligen behövligt för mig, julia månsson, just nu.

idag blev det ett långt inlägg och som avslutning så vill jag tillägga att jag och mamma blev alldeles nyss klar med chokladkolan! tidpunkt: 23.07. jag är helt utmattad, hur kan det vara jobbigt att göra chokladkola? sen så vill jag också säga att frågor kräver svar, glöm inte det!


peace!
juliamånsson.

inte ens tårarna kan söva mig längre.

jag sov ingenting inatt. det var nånting som jag såg, nånting som inte var menat att jag skulle se. eller skulle jag det? det kanske var ett tecken, finns dom? det som jag förr brukade somna till håller mig nu vaken varje natt istället. antalet vakna timmar blir allt fler. jag har ingen fakta. jag har ingen information. jag har min dröm. jag har känslor att drömmen är krossad.

TUMMEN UPP! och SKAM!

jag är pank. på mitt kontoutdrag så står det -60 kr. fan vad jag skäms över mig själv!  SKAM! hur kunde jag låta det gå så långt? att ha ett betaltkort var inte lika bra som jag lyckades proppa i min mamma. det här har faktiskt legat och bitit mig i huvudet ett bra tag. sen jag såg kontoutrdaget med andra ord och det är lite jobbigt. men om man nu ska se positivt på saken så har jag ju lärt mig att jag hädanefter ska börja hålla koll på pengarna.

snart är det jul. novembers studiebidrag kommer att gå åt till juklappisar. HEJA JULIA, LYCKA TILL! jag hatar att köpa julklappar, men älskar att få. jag har faktiskt börjat fundera på vilka i min krets som ska få julklappisar i år. det blir nog min familj, allstå mamma, pappa och oscar. sen så får bruuuuudsen hanna, jossan och linda. sen får det var klart, jag tror att pengarna inte räcker längre. tragiskt! nu är den stora frågan; vad ska jag köpa till dessa människor? det löser sig nog också, så småningom. innan jul förhoppningvis. TUMMEN UPP!

jag har börjat titta på hockey väldigt mycket. nä, inte på tv utan i verkligheten. faktiskt väldigt skoj! tro det eller ej! jag julia månsson på hockey! särskilt kul är det då dom tacklas och slåss. TUMMEN UPP! brutalbrud.se? såklart så fattar jag ingenting av sporten, men det har som ändå börjat gå in lite. jag har mina källor som berättar vad allting är. det är bra! jag har i alla fall sett väldigt mycket p92 matcher och två stycken luleå hockey, eller om jag ska vara proffsig LHF. se, jag kan! jag och olivia hade planerat att gå och se då luleå möter skellefteå (vi har känsla av att det blir mycket huffochruffdå), men nej, så blev det inte. för hon har träning. SYND!

olivia har fotbollsträning då. fotbollen, nej jag saknar den inte. SKAM! förlåt, men jag gör faktiskt inte det. inte just nu. nu är det bara dans och slalom som jag vill göra hela tiden. fast, fottisen kommer alltid ha en speciell plats i mitt dunkade hjärta. NAAW, SÖTT SKRIVET JULLLLAN! jag har inte ens åkt premiäråket i kåbdalis ännu. SKAM! men nästa helg blir det, jag längtar! slalom slalom slalom <3 idag på dansen så fick vi reda på att vi skulle vara med i en dansuppvisning innan jul, gosch! det är ju snart! men det kommer bli kul ändå. jag har verkligen fastnat för dansen. ångrar som fan att jag slutade då mina ben ännu inte växt klart (medan jag fortfarande var liten med andra ord, för er som inte fattar). jag diggar min danslärare, hon är så sjukt cool! dans dans dans <3

nu plötsligt så tog skrivlusten slut. SKAM! men jag är stolt över att ha fått ett inlägg skrivet. för det har liksom varit tyst som i graven från min sida ett tag nu. men det får man tåla. även den bästa författaren måste få betänketid, det innebär dock inte att han slutat skriva eller till och med är död! fyfan vilket läckert ordspråk som jag kom på där! måste börja använda det. det är som djupt, precis som johannahjorth är.

på tal om författare! jag har fyra drömyrken. inredningsarkitekt, frisör, författare och journalist. nu så vet ni fyra saker till om mig. skriv upp det på eran julialista! TUMMEN UPP!


peace!
juliamånsson.

samma smärta, generation efter generation.

anton for en gång till KÅBDALIS utan att nånting där att göra. det fanns varken snö eller vänner. så klart så frågade jag honom då varför han for dit. han svar blev: "för att det är så skönt att bara vara där, man kan släppa allting typ".  jag förstod vad han menade, för jag vet hur många gånger jag bara åkt dit för att slippa allting här i sketna luleå. jag vill till kåbdalis nu, bara lämna allting som är fucked up här hemma och vila ut mig totalt.

det är så mycket som pågår inom mig just nu och jag vet ärligt inte vars jag ska ta vägen. jag försöker glömma och förtränga men överallt så finns det saker som påminner mig ständigt, saker som aldrig förr skulle kunna ha haft ett samband med mig. idag på bussen hem, så sitter det en flicka på sätet framför mig. hon kanske är 4,5 år, stora bruna ögon som bara lyste om funderingar. hon tittar på mig med jämna mellanrum och tårarna sprängde bakom mina ögonlock. hon såg så oskyldig ut där hon satt och tittade på mig, hennes lilla hand syntes mellan sätena. hon var så avslappnad och lugn. då hon tittade på mig så sa hennes blick att det inte fanns nånting som bekymrade henne, ingenting alls. jag ville tillbaka till hennes tid, där största faran var att ramla. därför blev jag så arg för att hon en dag ska känna av dessa tonårsbekymmer. det är inte rättvist! hon är så oskyldig, hon visste inte ens vars hon och hennes mamma ska hoppa av bussen. hon har inte gjort nånting för att förtjäna dom där satans bekymrena! fast egentligen, vem har det?

idag var det öppet hus på skolan, fick stå och dela ut infopapper i typ tre timmar. KUL! nå, det är i alla fall bestämt att jag ska byta linje nu. om allting går som planerat vill säga. går klart det här året med SP1A, sen är det frilufts som gäller, med 92orna. beroende jag verkar, det är jag också; av friluftsliv! visst kommer jag sakna klassen, visst kommer det bli jobbigt att ha massa jävla hål timmar nästa år och visst kommer det bli tufft att se alla 91or gå ut och veta att där kunde jag också ha stått och kastat studentmössan. men det kommer att bli bra för mig, det kommer att bli jättebra!

tillsist, akustiska låtar och rnb är det bästa som finns! var bara tvungen att få ur mig det, tack.

peace!
julia månsson.


ibland vill bara känslorna flöda ut och fördomarna försvinner med dom.

jag har ändrat mig gällande att skriva blogg på söndagar. jag tror att jag ska börja skriva det då jag känner; "NU MÅSTE JAG SKRIVA BLOGG!" det känns bättre faktiskt. men ärligt så tror jag att förändringar inte skadar.

jag har faktiskt inte så mycket att skriva, känner bara att jag måste få skriva av mig. så som jag sa till johanna hjorth för nån dag sen: "JOHANNA! jag måste få prata ur mig allting hos dig, okej?" jag skrev (det var på msn, så jag skrev, sa bara att jag pratade) och genast så kändes det mycket mycket bättre! hooked on a (good) feeling!

på tal om det jag skrev om att jag skrev det till johanna och inte sa, vilket jag skrev här i bloggen fick mig att fundera över varför man säger att den och den sa då den egentligen skrev det. varför är det så? jag menar, vi säger att albert ska berätta för lotta vad kurt och albert pratade om på msn. albert säger ju då att kurt SA det och det till honom då han berättar det för lisa. inte fan säger han att kurt SKREV det och det, eller? åh! kolla på meningen albert ska berätta för... då skrev jag pratade istället för skrev. rätt komiskt! gosch, jag insåg just att det kanske inte alls är så här för alla, BORTGJORD!

skulle se den nya serien traveler idag. det sket sig, as usually! fan, alla serier jag tänkt börja se från början får jag aldrig se från början. vad beror det på? svagt engagemang och jävligt stor ångest efteråt? ni som såg den, skriv snabbt ner vad som hände osv. tack på förhand! förhand, vilket jävla fult ord.

vad gör man om man bara vill pusha ifrån sig något ett tag? ett avstånd bara, allt ska inte behöva vara som ett plåster. vad gör man då? för att inte allting ska bli så jävla fucked up! ge mig svar snälla, för det är verkligen behövligt just nu. verkligen.

för nån vecka sen så fick jag se en sak, fördomarna kom. för nån dag sen fick jag se en annan sak som har med den förra saken att göra, fördomarna försvann och nu är jag så jävla imponerad. den där lilla textremsan på ett fåtal ord säger så otroligt mycket och den har fastnat i min hjärna och i mitt hjärta. jag skulle vilja vara som du; vara precis den du är, no matter what!

måste bara nämna mina små vänner; oscar, hanna, linda, anton och josefin. NI ROCKAR MIN VÄRLD! ni har liksom fått mig till en annan person, utan er är jag verkligen ingenting. ni har visat omgivningen att 92or är verkligen årgången som är bäst. tro bara på det jag desperat försöker säga er. även om det verkar tjatigt vissa gånger, men jag vill bara att ni ska veta att ni är dom bästa; no words can explain the greatest!


känns som om det börjar bli sängdags, även fast vi har sovmorgon imorn. men sömn skadar ingen! framför allt inte mig..

peace!
julia månsson.


idag blev det en gott och blandat påse.

ångest, ångest, ångest. det är det enda som jag känner just nu. varför? jo, för att imorrn så ska vi lämna in ett Nk arbete och jag har inte gjort klart mitt. jag är inte ens i närheten av det! varför? jo, för att jag valde en sjukdom (vi skulle skriva om en sjukdom) som var helt okänd för både mig och alla andra tydligen. det finns fan ingen information om den! vad ska jag göra?! säga; "hej fröken. jo det är såhär; att jag hittade ingen information om mitt arbete så tyvärr, jag har ingenitng att ge dig idag". IN MY ASS! fan, vad ska jag göra? jag som bestämt mig för att jobba som ett jävla as nu! uppenbarligen så sket sig det också. spanskan väntar också. "fucked up life någon? HEJ!"

det var fest i helgen, bruudarna och jag var på tuna, hos anton. kul till en början och sen kom massa massa massa folk sen och kaoset uppstod. shit happens! det blev taxi hem till carro, 100 SVENSKA KRONOR för tre personer från tuna till stan! BILLIGT BILLIGT!

just nu så sitter jag och caroline nilsson och blandar våra fejs med kändisars, skitkul faktiskt! tyra banks, gwen stefani, jessica alba, m-k olsen har jag prövat hittills. läckert, haha! jag var bara tvungen att säga det, även fast det inte hade nån mening. jag tycker verkligen att gwen stefani är snygg.

jag ser det på dig, jag hör det på sättet du pratar, jag kan läsa det på hur du agerar och reagerar i olika situationer. jag vet att du funderar älskling. jag vet också att du oroar dig. men för guds skull, sluta att fundera och oroa dig! din mardröm kommer aldrig att bli sann. aldrig någonsin. du vet att det alltid kommer att vara ariel och blunder om det kommer nya fiskar. det är tillåtet att tycka om andra fiskar också och det gör jag, men inte lika mycket som jag tycker om dig blunder, du är min bästa fisk!

olivia sov här inatt. på morgonen så lekte vi mask-som-håller-på-bli-överkörd-av-lastbil-och-måste-skynda-sig-över-vägen, skratt x10. det måste prövas av er som inte kan det. här följer instruktioner; först så virar ni in er i täcket så att ni ser ut som en mask. sen så sprätter ni som med benen så att kroppen får formen som en mask. sen är det bara att fortsätta så, högt tempo ska det vara! tänk på att du håller på att bli överkörd av en lastbil! men observera att du ska inte förflyttas nånting i sängen, utan du låtsas bara. lätt va? try it, tell me.

på tal om lastbilar; JAG HATAR verkligen dom fordonen! dom är så så så...stora. herregud! inte en människa har ju chansen att överleva om man krockar med ett sånt as. sen så ger dom världens vindpust då dom tokkör förbi då man har tagit rast för att kissa. det är ju nästan så att man faller omkull kissandes! timmerbilarna är fan inte mycket bättre, dom får inte min pappa ligga bakom. tänk om dom där snörena lossnar och vips så kommer en stock genom rutan för att sedan göra ett fint hål med diametern 108 cm i ditt huvud. MYSIGT VA?! nä, lastbilar har vi aldrig gillat. det är en av mina fobier.

jag kan berätta mina fobier! eller inte alla, bara dom värsta. förutom lastbilar så är det även bildörrar. jag tycker dom är läskiga, verkligen. inte själva dörren, det är ju inte så att jag inte kan titta eller ta på en bildörr. men innifrån, fy sjutton! jag måste låsa den, det känns som att dörren ska flyga upp då man kör, och efter kommer jag flygande. SMACK! in i ett träd, som tarzan ungefär. men mitt kön klarade sig dock utan skador till skillnad från hans. men istället så har jag inget ansikte kvar och jag är stenjävladöd! tummen ner för bildörrar, därför låser jag alltid en bildörr då jag ska åka bil.
sen är det dessa hälsenor...HUJJA! dom kan gå av vilken sekund som helst, och då smäller det. sen så kan du inte gå, du bara ligger där i smärtor. mmmh, inte njutning. hostel innehåller hälsenor, den tycker vi inte om. vi tycker inte heller om människor som har hobbyn, att reta folk som har fobi för hälsenor genom att säga; "akta hälsenan" osv. KÄNN DIG TRÄFFAD!

okej, det där var jävlig onödig information insåg jag just. men det skiter jag fullkomligt  i för det kanske finns nån där ute i stora vida världen som tycker att det är intressant att veta en människas fobier.

nu har sandor/slash/ida börja, bäst att springa. nog för att jag har sett den, men man vill aldrig missa en början på en bra film. ta bara lejonkungen till exempel! vad skulle lejonkungen vara utan sången?! precis, ingenting. lejonkungen in my heart!

peace!
julia månsson.


RSS 2.0